Over Heboplant

Sinds 1992 gespecialiseerd in de import/export van palmen

Geschiedenis

Heboplant B.V. is een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in de import van tropische planten, welke in de kwekerij geacclimatiseerd worden. Het bedrijf is in 1992 opgericht door Henk Boekestijn, vandaar ook de naam Heboplant. Het pand omvatte toen circa 7000m2, had 2 docks en was gevestigd aan de Burgerdijkseweg in De Lier. In 2006 heeft Piet Doorduin de zaak overgenomen en is er een groter bedrijfspand gekocht in Maasdijk aan de Oranjepolderweg 51. Het bedrijf heeft een klein hecht team in dienst en in het hoogseizoen wordt dit met uitzendkrachten aangevuld. 

Sinds jaar en dag worden er tropische planten uit diverse landen geïmporteerd zoals: Spanje, Italië, Costa Rica, Honduras, Mexico en Taiwan. We maken een goede selectie wat betreft de kwekers en producten om aan de vraag in Nederland en omstreken te kunnen voldoen. Via exporteurs, groothandelaren en tuincentra vinden de planten hun weg naar de consument.

Duurzaamheid

Heboplant hecht veel waarde aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij zijn daarom ook MPS gecertificeerd. 

Het MPS-ABC certificaat wordt ook wel het milieu certificaat genoemd, want dit werkt als een meetlat die aantoont in hoeverre de bedrijfsvoering milieuvriendelijk is. Hiermee worden milieuprestaties gewaarborgd en de milieubelasting verlaagd. Het certificaat kent drie verschillende niveaus te weten: MPS-A, MPS-B en MPS-C. Wij zijn in het bezit van MPS-A; het hoogste niveau. Dit houdt in dat ons verbruik m.b.t. meststoffen, energie en gewas beschermingsmiddelen en de wijze van omgang met afval erg laag is.

Het certificatieschema van MPS-GAP is officieel gebenchmarkt met het bekende GLOBAL G.A.P. certificaat van supermarktorganisaties in Europa. Hierin zijn eisen geformuleerd voor de productie, op het gebied van: veiligheid, duurzaamheid en traceerbaarheid. Om aan de eisen van het MPS-GAP certificaat te voldoen, wordt er iedere dag bijgehouden hoeveel gewasbeschermingsmiddelen er worden gebruikt, wanneer de apparatuur een onderhoudsbeurt heeft gehad en op welke manier er met de teelt om wordt gegaan.